Natuurlijk omgeving

Ten Noordoosten van de stad Malaga vormen de natuurparken Montes de Malaga en Sierra de Tejada een indrukwekkende achtergrond voor de Middellandse Zee. Er zijn toppen van meer dan 2000 meter hoog. Vanuit het huis springt vooral de 2068m hoge 'La Maroma' in het oog.

Tot ver in de 20ste eeuw zijn de bergen, die in het voorjaar vaak bedekt zijn met sneeuw, door hun ontoegankelijkheid het toevluchtsoord geweest van ‘bandoleros’, de Andalusische bandieten. Deze bandieten beroofden volgens de legenden alleen de rijken uit de omgeving. We weten natuurlijk niet zeker of ze echt op onze heuvel hebben gebivakkeerd, maar we hebben onze villa naar deze bandieten genoemd.

Het gebergte heeft door de zuidelijke ligging een begroeiing die duidelijk anders is dan die in de Alpen. Door de droogte is het landschap heel ruig en geeft het op al op kleine hoogte dat typische ‘hooggebergtegevoel’. In het achterland van de Axarquía, zoals de streek heet, worden op bevloeide akkers tussen de witte dorpen subtropische gewassen verbouwd als avocado’s en sinaasappelen en citroenen.

In de directe omgeving van het huis vind je veel olijfbomen, amandelbomen en druivenplanten. Van de druiven wordt hier in het algemeen geen wijn gemaakt, maar rozijnen. In het landschap zie je vaak de droogbakken, waar de druiven in de zon in liggen te drogen.

Bij onze villa hoort een amandelboomgaard. Die wordt al jaren niet echt zo gebruikt, maar de bomen staan in het vroege voorjaar in volle bloei en in het najaar kunnen we volop amandelen plukken. Tussen de amandelbomen groeit lavendel, druif en allerlei inheemse gewassen.

 

P1013549P4292903P1014112Olijf-amandel-top-la-maromaCarrousel-overlay
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4